čtvrtek 5. března 2015

Shorter hair?


Tento článek mám pro Vás napsaný už týden. Proč jsem jej na blog nedala hned? Nevěděla jsem, zda to opravdu chci. Jestli se chci tak moc ostříhat.. Nakonec jsem se rozhodla, že se s váma o článek podělím a vy mi možná díky komentářům pomůžete se rozhodnout.

Už od minulé návštěvy kadeřnice uvažuji o zkrácení vlasů. Mé vlasy totiž během posledních dvou (tří?) let dostaly pořádně zabrat, takže mám hodně zničené konečky. Měla jsem červený přeliv, ofinu, černou barvu (bylo to spíš nedorozuměním, každopádně - největší omyl!), ombré, krátké vlasy, melír,.. 


V loňském roce jsem vyzkoušela keratinovou kůru, protože mi díky mému typu vlasů byla doporučena. Od té doby používám přípravky s keratinem a nemůžu si je vynachválit.
V říjnu jsme si také pořídily parní žehličku Steampod, která je naprosto úžasná! S mamkou jsme si žehlily vlasy téměř každý den, což rozhodně není nejdzravější. Teď je stačí vyžehlit jednou za tři/čtyři dny, protože vlasy vypadají pořád dobře.


Nicméně..jak bych se chtěla nechat ostříhat? Ze začátku bych chtěla zkrátit pouze konečky, což mi udělá sestřih podobné délky, jako má teď Zoe. Jelikož se mi ale líbí takové to messy mikádo, za pár týdnu bych se chtěla odhodlat to zkrátit ještě víc. (První den toho budu hrozně litovat a další týden budu samu sebe přesvědčovat, že mi to sluší.) Tak uvidíme.


Ke kadeřnici jsem objednaná až na začátku dubna, takže se to do té doby 1000x změní. Zničených konečků se ale musím zbavit určitě. Teď už tedy jen nevím, zda si to nechat zkrátit rovnou, nebo počkat a jít na to postupně..

Co si o tom myslíte vy? Jste pro jeden, razantní střih, nebo se stříhate pomalu, hezky postupně?

8 komentářů:

  1. Taky jsem se ze začátku bála, vlasy jsem dřív měla pod lopatky. A pak, postupně, jsem se dostala právě až k tomu mikádu. A musím říct, že to byla jedna z nejlepších věcí, co jsem mohla udělat. Určitě bych do toho být tebou šla! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja tiež práve prežívam túto dilemu, pretože mám momentálne modré ombré. Rozmýšľam nad tým či ho vytiahnuť do tzv. morskej panny, teda až do azúrovej modrej alebo naopak skúsiť kratší strih. Len môj problém s krátkym strihom je to, že mám kučeravé vlasy. Tak uvidíme, ale určite sa teším na to ako sa rozhodneš! :))

    Peťuš
    http://littlestrongskyscraper.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Ah, ani nevíš, jak jsem ráda za to vědomí o tom, že nejsem jediná, co tohle řeší!
    Také bych si ráda ostříhala vlasy na krátko, ale například moje zlatá maminka mi tvrdí, že s tím budu vypadat starší. Nejvíc mě ale štve fakt, že v jednu chvíli chci mít ty nejdelší vlasy na světě a pak zase co nejkratší zvládnu.
    Jde hlavně o to uvědomit si, co s takovým účesem budeš moct dělat a co zase na druhou stranu ne. Jestli to opravdu stojí za to a hlavně si představit, jak s tím budeš vypadat.
    Já se přikláním k postupnému stříhání, je to ten nejlepší způsob, jak si být jistá. Ale rozhodnutí je hlavně na Tobě, jsou to Tvé vlasy. :D :)
    A jsem si jistá, že Ti to bude slušet. Jsem zvědavá na výsledek! :)
    Love,
    Annie xoxo.

    http://crazy-weird-lovely.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tobě by kratší sestřih určitě meeega slušel!! Ale stejně si krásná za všech okolností a nezáleží, co máš na hlavě. Mě se zrovna v noci zdál sen, že jsem si ustřihla vlasy po prsa a když jsem se vzbudila myslela jsem si, že je to vážně reálné.. :D Takže já se na kratší stříhat nechci, jen udržuji konečky.. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně do tohoto jsem chtěla jít (a možná ještě chci), ale vzhledem k tomu, že ve škole máme každý týden praxi, kde musím mít vlasy v gubičce tak nevím, jak bych to dělala... Určitě do toho ale jdi! I podle fotek na instagramu si myslím, že by ti to moc slušelo:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jako bys popisovala to, co se mi každý den honí v hlavě :D Nechávám si růst vlasy, ale pak jsem viděla krásná delší mikáda, která se mi opravdu moc líbí. Hrozně bych je chtěla, ale zrovna jsem dosáhla největší délky, kterou jsem kdy měla, tak je mi líto to shodit...ale to delší mikádo vypadá tak šmrncovně, že bych to zase chtěla. Nosila jsem to ale celý život, tak si chci také jednou zkusit být za "princeznu" s dlouhými vlasy...achjo :D

    hairOCD

    OdpovědětVymazat
  7. Když jsem byla málá, byla jsem na ježka (ve školce), pak mikádo do 4třídy, pak následovala dlouhá éra pro dlouhé vlasy které jsem měla asi 7let.. říkala jsem si že to chce změnu: barvení či přeliv, melír není pro mě ale noví střih ANO.. šla jsem dotoho po hlavě.. z dlouhých vlasů skor k pupku mikádo.. a nelituji toho, je to už rok vlasy pomalu ale jistě dorůstají a říkám si že bych do toho šla klidně znovu ;)
    Ano bála jsem se a pak jsem se pár dní uklidnovala ale přišlo mi že větší šok než pro mě to byl pro lidi kolem mě. :D
    držím ti palce ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, sama jsem se nechala ostříhat na "razantní" , ze začátku to byl docela šok když 25cm mám fuč. Teď ale ničeho nelituju , vlasy jsou zdravé a lépe se o ně pečuje. Chtěla jsem velkou změnu a tu taky mám . Střih ti určitě doporučuju , já jsem s ním 100% spokojená :)

    OdpovědětVymazat