pátek 4. července 2014

Ledové latte


Jak jsem psala pár článků zpátky, dostala jsem Starbucks tumbler, který teď nepustím z ruky. Můj PPR (pravidelný pitný režim:D) se teď zvedl na 110%. 
Snažím se teď pít hlavně vodu, ale kávě po ránu prostě neodolám. Začala jsem si dělat ledové latte a rozhodla jsem se s Váma opět podělit o zaručeně lehký recept. 

Budeme potřebovat nějákou sklenici, tumbler či láhev. Můj tumbler má 473ml, takže jsem tomu přizpůsobila i porci kávy. Vy si ji samozřejmě ale upravte podle sebe.. Kromě kávy budeme potřebovat ještě mléko a kostky ledu. Čím víc ledu, tím líp. 

Do nádoby hodíme kostky ledu. Klidně můžete až po okraj, led se po nalití horké kávy stejně skoro ihned rozpustí. 


Já si udělám 220ml kávy, vy si ale porci upravte podle sebe, většinou je to půl na půl.. Horkou kávu nalijeme do nádoby s ledem..


Zbylé volné místo dolijeme mlékem. Já jsem použila plnotučné,jelikož jiné ani momentálně nemáme,ale klidně použijte (já bych ho taky využila) polotučné či nízkotučné (to je ale snad 80%vody a 20% mléka,takže..).


Teď už vše jen pomocí lžičky / brčka zamícháme a máme hotovo :--). 


Znáte / používáte sójové mléko? Ja bych ho chtěla začít pít místo normálního, ale mám trošku strach z úplně jiné chuti. Máte s ním zkušenosti? Napište mi kdyžtak prosím do komentáře. :)



13 komentářů:

  1. Sojové mléko je podle mě skvělé (já používám Alpro). :) Jsou i lidé, kterým nechutná, ale za vyzkoušení určitě stojí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super nápad :) Určitě se to bude hodit do teplých dnů...
    http://evelyynworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. kde se da ten tumbler sehnat?:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pkěný recept, ještě mít skleněný šejkr :) Řeknu ti, sojové mi vůbec nechutná - připadá mi divné, jak rozpuštěný rýžový chlebíček. Vypiji ho jen čokoládové. Co ale mohu doporučit je rýžové mléko - nejméně rozdílu a jemně sladké, příjemné. Pak třeba si doma udělat mandlové a konopné - také super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Piju sojové mléko od značky Alpro je sice dražší než běžné mléko, ale ta koupě za to rozhodně stojí:) Je takové nasládlé a já ho nejradši dávám do ovesných vloček a dělám si z něho tzv. '' overnight oats'' nebo do ovesné kaše:) určitě ho vyzkoušej, dobré je taky mléko mandlové :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky to dělám, jen mi přijde, že dávat tam tu vodu je sice dietnější, ale už to není tak dobré:D Já dávám jen mléko, kávu a vodu. Kávu rozpustím v mléku zatřepáním v lahvi, naliju do sklenky a mlékem doliju. A je to taky velmi chutné! :)

    OdpovědětVymazat
  7. *kávu, mléko, led
    sorry:D

    OdpovědětVymazat
  8. Musím si ho taky konečně pořídit! Je to super věcička :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super! :-)

    http://maresova-sandra-maresova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělá Starbucks nádoba :o Jinak skvělý návod, i když já jsem i v létě schopná pít horké kafe :D :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já nepiju jiný mlíko, než sójový :D Normální (v prášku od Zajíce) mi moc nechutná, ale kupuju si od značky Alpro (prodávají třeba v DM, viděla jsem i v Tescu). Tam mi i to bez příchutě docela chutná, ale v poslední době jsem si hodně oblíbila madlový, vanilkový a čokoládový. Zkoušela jsem i kokosový, ale to mě moc nenatchlo. No, těch příchutí je víc, ale já jsem si na tyhle mlíka fakt navykla a normální mlíko mi vůbec nechybí, naopak :)

    OdpovědětVymazat