pátek 8. srpna 2014

Rybízová bublanina


Rybízovou bublaninu mám spojenou s dětstvím a prázdninama na chalupě. Když jsme dneska viděli na náměstí stánky s ovocem, hned jsme si šli s mamkou nějáké koupit. Vzali jsme si obrovské (asi kanadské:D) borůvky a už zmiňovaný rybíz. Já si hned našla na internetu recept na bublaninu a ještě trošku si ji upravila, aby recept byl co nejzdravější.
Doma jsem ji hned upekla a je opravdu výborná!! Rozhodla jsem se Vám teda hodit tady další recept, který je zdravý, rychlý a lehký.

Budeme potřebovat:
- 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- 1 hrnek třtinového tmavého cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek sójového mléka (používám Alpro) 
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 2 vejce
- máslo a hrubá mouka na plech
- rybíz, či jakékoliv jiné ovoce


Postup:
1) troubu předehřejeme na 200 stupňů
2) v míse promícháme mouku, prášek do pečiva a třtinový cukr
3) přidáme mléko, olej, vejce
4) do těsta přidáme půlku připraveného rybízu
5) těsto nalijeme na plech a posypeme zbytkem rybízu
6) vložíme do předehřáté trouby na 15 minut
7) plech vyndáme, posypeme třtinovým cukrem a dáme zpátky na 5 minut do trouby



Žádné komentáře:

Okomentovat