úterý 5. srpna 2014

Celozrnné čokoládové muffiny


Tenhle recept jsem našla na mém oblíbeném blogu Kitchenette. Když včera odpoledne pršelo, vymýšlela jsem, co budu dělat. Hned jsem si otevřela její blog a hledala něco lehkého na přípravu, zdravějšího a dobrého. Tyhle muffiny mě zaujaly hned, čokoládu mám ráda a ingredience na těsto se zdály zdravé. Nechci tady kopírovat přesně její článek, přidám Vám sem svoje fotky a taky tipy, co jsem udělala já jinak. :-))

BUDEME POTŘEBOVAT:
- 2 hrnky špaldové celozrnné mouky /  může být i pšeničná celozrnná
- 1 hrnek třtinového cukru
- 170 g čokolády ( 50-75% kakaa )
- 1/2 hrnku hořkého kakaa ( na vaření ) 
- 1 lžička sody na pečení
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky soli
- 2 vejce
- 240 ml / 1 hrnek jogurtu
- 1/2 mléka
- 1/2 rostlinného oleje 


TIP:1) já jsem použila 72% čokoládu, příště budu dávat 50%, muffiny jsou moc hořké
2) vanilkový extrakt příště úplně vynechám
3) mléko jsem nahradila sójovým mlékem značky Alpro
4) pusťte si nové 'cédéčko' od Lany Del Rey, všechno půjde líp


POSTUP:
1) Předehřejte si troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Připravte si 12 košíčků na muffiny.
2) V menší míse si smíchejte mouku, čokoládu, sodu na vaření a sůl. V druhé, větší míse smíchejte třtinový cukr, vanilkový extrakt, vejce, jogurt, mléko a olej. Míchejte, dokud cukr nebude rozpuštěný, poté přidejte sypkou směs a zamíchejte. Čokoládu si nasekejte na menší kousky a do těsta přidejte 3/4 nasekané čokolády. 
3) Těsto rozdělte do formiček a posypte každý muffin ještě zbytkem nasekané čokolády. Dejte do trouby na 20 minut, popřípadně zkontrolujte těsto špejlí.

EDIT: Nechte muffiny 'odstát' do druhého dne. Budou chutnat daleko lépe!! :-)) 




2 komentáře:

  1. WoW! vypadaji lahodne! Mnam mnam:-)
    XX
    Miri

    http://currentlywearing.com

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají uplně užasně:) A jetšte k tomu jsou docela zdravé:)
    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat